četvrtak, 23. listopada 2014.

Dunav - rijeka koja nas spaja. Danube - the river which connect us.


Vode Brigacha i Brega  njedra su koja me hrane vodom ,   nemilice to koristim i jurim kroz Schwarwald (šumovit planinski kraj u pokrajini Baden Wurttemberg) Nemačka. 
U Bavarskoj moja pritoka Isar i grad Minhen 

4th BPW Danube Net Businesswomen Forum 2009

BPW Danube Net 2009 held as a workshop session during the Zum Bearbeiten hier klicken
Bild
  U ritmu valzera   nastavljam nizvodno du Ulma
Taktovi valzera nose nas do Beča na

7th BPW Danube Net Businesswomen Forum
16 - 18 November 2012 in Vienna/Austria



UZ glazbu koju stvara šum mojih valova prati nas dalje do Slovačke  gdje sam dio prirodne granice  s Austrijom nastavljam prema Bratislavi, i eto opet sam dio prirodne granice  Slovačke i Mađarske. 


Budimpešta
glavni grad , jedinstveni grad od  1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine.

1st BPW Danube Net Businesswomen Forum in Budapest/Hungary and
foundation of the BPW Danube Net

 

Ostavljam Panonsku ravnicu i čikoše kod Mohača,  razmišljam o porazu vojske ugarsko-hrvatskog kralja Ludovika II  1526. na Mohačkom polju.

 Moje putavanje prema Crnom moru kroz Hrvatsku počinje kod Batine na granici s Mađarskom i Srbijom. 

Zvuci tamburice i glas šarmantnog Zvonka prate me do Iloka kad elegantno prelazim u Srbiju. Na mojim obalama je pronađena i
Vučedolska golubica 

najpoznatija keramička posuda s  arheoloških iskopina na Vučedolu. Modelirana u obliku golubice, postala je jedan od najprepoznatljivijih simbola grada Vukovara, u čijoj se blizini nalazi Vučedol. Imala je kultnu namjenu kao kadionica. Tamne je boje, ukrašena bijelim ukrasima (mašnice, ogrlica, niz valovitih i cik-cak crta na krilima) u urezanom ukrasu i ornamentu nastalom žigosanim ubadanjem.
Iako je prozvana golubica, arheolozi smatraju da se zapravo radi o ptici jarebici. Nastala je između 2800. i 2400. g. pr. Kr., a nađena je 1938. godine.[1] Trenutno se nalazi u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Služila je kao kadionica i jedinstveni je primjerak (danas služi kao povijesni materijalni izvor).

Pula 
je ugostila dva foruma

2nd BPW Danube Net Businesswomen Forum in Pula / Croatia 2007


under the high patronage of the Croatian President Stjepan Mesic and the President of the Croation Chamber of Commerce Mr Nadan Vidosevic

16-18 November 2007


i

5th BPW Danube Net Business Women Forum 2010 in Pula/Croatia


4-6 November 2010


Moje vode opet čine granicu dviju država, Hrvatske i Srbije.  Mirno plovim kroz vojvođanske  nizine  i mirne salaše,  kroz Novi Sad 
U Beogradu brojim već

6th BPW Danube Net Business Women Forum 2011 in Belgrade/Serbia

under the high patronage of the Chambe of Commerce

11-13 November 2011 


Ušće  Save u Dunav. I neumorno jurim dalje do Đerdapa , nacionalnog parka i umivam klisure , čitam o

Trajanovom  mostu  i  tabli.

Ostaci Trajanovog mosta i utvrđenja Pontes nalaze se kod sela Kostol. Most je podignut između 103. i 105; dužina mosta sa portalima iznosila je 1133,90 m, a deo preko rečnog korita 1071 m.
Trajanova tabla je vidljiva samo sa Dunava; na tabli je uklesan tekst na latinskom, koji u prevodu glasi: „Imperator Cezar, božanskog Nerve sin, Nerva, Trajan Avgust Germanik, vrhovni sveštenik, zastupnik naroda po četvrti put, savladavši planinsko i dunavsko stenje, sagradi ovaj put“.



i opet "graničarim" Bugarska - Rumunjska  i  moje dame su sad u Sofiji
na

8th BPW Danube Net Businesswomen Forum in Sofia/Bulgaria
in cooperation with the Bulgarian Association of Women Entrepreneurs, BAWE

14 - 16 November 2013. 

Bugarsku napuštam kod  Silistre. 

U Rumunjskoj se približavam mojoj delti, ali u Aradu sam domaćin 

3rd BPW Danube Net Businesswomen Forum in Arad/Romania 2008

under the high patronage of Senator Ardelean

19-21 June 2008
U Crno more ili kako su ga nekoć zvali Kara Deniz, moja tri rukava Kilija, Sulina i Sveti Juraj tvore jednu od najljepših delta u ovom dijelu Europe,  i normalno, ne bi bio Dunav a da  vode Kilije i Suline ne posjete Ukrajinu i Moldaviju.
I tako s otalim rijekama koje se ulijevaju u Crno more postajem dio Crnomorskog sliva , 
Nije da se nisam umorio, ali što mogu, od kada je svijeta to radim, i to je moja sudba,  dobar sam, plav, plešu na mojim valovima koji se stapaju s valovima Kara Deniza na jug do Bospora i grada Stambola, Istambula, Konstantinopola, ili do grada na sedam brežuljaka, pored  Rima, Pule, Plovdiva , Atena, Barcelona.... Stari Rimljani su ostavili svoj trag u arhitekturi. U Istabulu susret s BPW Turske i Danube net na 
BPW Danube Net meets BPW Turkey in Istanbul

Business to Business at the Bosphorus 4 - 5 April 2014

i

9th BPW Danube Net Businesswomen Forum in Regensburg/Germanyin cooperation with BPW Germany6 - 9 November 2014







Hvala ovim dragim damama Mrs. Alida Perkov, Mrs. Sabine Schmelzer i Mrs. Marion Volk , na trudu, velikom entuzijazmu i nesebičnomk davanju i radu na BPW Danube net organizaciji. jer La grandezza dell’uomo è di essere un ponte non uno scopo (Nietzsche: Tako je govorio Zaratustra) JER Što je veliko u čovjeku je u tome da je on most a ne kraj.
Vi ste naš MOST. 
Thanks to this Ladies Mrs. Alida, Mrs. Sabine and Mrs. Marion, for all your work, helping, and simply

What is great in man is that he is a bridge and not an end.” ....

Thus Spoke Zarathustra Quotes by Friedrich Nietzsche


Umorio sam se, odmoriti ću se do vašeg dolaska, časkati s mojom pritokom Regen, i skupljati snagu da vas što bolje ugostimo, Bavarci smo, jako gostoljubivi, uostalom kao i svi narodi kroz čije države protičem, gradove bilo da su na mojoj lijevoj ili desnoj obali, ili na obadvije, .......a moje vode putuju i tako ih upoznajem .... jer
 Upoznati neki narod znači hodati njegovim stazama, jesti za njegovim stolom, saznati čemu se sve nada, u što vjeruje. Ipak, prije svega treba znati da na putovanje ne krećemo kako bismo tumačili svoju istinu, već upoznali tuđu. nepoznati autor
Oh, barem se privremeno otkačila od tog Dunava, toliko je pisala o tome, pravi putopis, I treba tako, ali što mogu kad sam ljubomorna, kao da joj ja i moj Sweetie više ništa ne predstavljamo, a ne može bez nas, ali bolje mi je da šutim i mirujem, mogao bi mi nadrapati rep, a to vam dragi  posjetioci našeg bloga, znači da me niti ne pogleda, ma koliko se ja motala, umiljavala, i slinila oko nje, Ona me i dalje ignorira, vjerujte mi, ne traje to dugo kod nje, zato sad glumatam da spavam, a u stvari žmirim i trepćem očima , ah već vidim da joj se pojavljuje osmjeh...... ah, lukavica sam ja velika, još par treptaja i opet smo prijateljice, ...Ovaj post  je uvod u njene putopise.....i fotka za slatku laku noć.
Hvala vam na posjeti, a svaki komentar nas razveseli.

 

 

 



 







 

blogger templates | Make Money Online