četvrtak, 4. prosinca 2014.

Salzburg - Regensburg - Munchen

 

9th BPW Danube Net Businesswomen Forum in Regensburg/Germanyin cooperation with BPW Germany6 - 6 - 9 November 2014

Nakon Like, share, comment,  iz mog pera i fotoaparata..
Kišovito jutro 6.11.2014. nije skinulo osmjeh s naših lica, dapače uz slatki sretan put Igora Lukina i puna košara slatica Ville Soši, bila je točka na i  uz obavezu da nam mora biti lijepo, zabavno i nadasve uspješno jer kad se naše ruke slože sve se može, sve se može.  I tako  s dvije generacije Vidulina i Birikine Alenke 
krenuli smo prema sjeveru i Salzburg Landu. Mutna Soča nas je pratila i prijetila poplavom, Redipuglia nas je podsjetila na žrtve Il sacrario militare di Redipuglia. In primo piano la tomba del duca d'Aosta. Prvog svjetskog rata poginulih na riječi Soči, (cca 100.000). Memorijalni spomenik podignut je tijekom Drugog svjetskog rata. Skoro paralelno teče i rijeka Piave koja se ulijeva nedaleko Jesola,   poprište velike bitne na granici Trentina i Veneta.
Salzburg Land je službeni naziv za Salzburg saveznu austrijsku državu, da bi se razlikovao od njenog glavnog grada
  Salzburga, ima svoju dugu povijest kao nezavisna država, Prince- Bishop = princ - biskup = vladika  koji upravlja određenim teritorijem koji nužno ne spada u crkvenu diocezu. Ova titula je nestala raspadom svetog rimskog carstva 1806. godine, a najduže se tatula zadržala u Crnoj gori i nestala je 1918. stvaranjem države Jugoslavije.
 Nakon 45 godina opet u Salzburgu.  Vrijeme od maturalca je prohujalo. Bilo je lijepo ponovno prošetati gradom, podsjetiti se na njegovu prošlost, slavne ljude, čokoladne Mozart kuglice i to one u srebrnom staniol pakovanju.
Georg von Trapp (1880. godine u Zadru, a umro 1947. godine u Vermontu (SAD), K und K oficir i podmorničar. . Uz dužno izvinjenje slavnom C. Plummer, osobno mislim da je režiser filma Moje pjesme moje snovi, mogao i bolje odabrati...   loš izbor za ulogu mladog K und K oficira i podmorničara.
 Tijekom boravka u Rijeci, upoznaje svoju prvu suprugu Agathu Whitehead.

  Villa von Trapp u Puli, u ulici Pino Budicin 11.i ona u Salzburgu,

villla Trapp Traunstrasse 34, Salzburg.
O brojnim rudnicima soli, švercu soli pisao je Fran Levstik u kratkoj pripovjetki  Martin Krpan s Vrha.
Šetnja kroz Salzburg.


 

Dan drugi. Regensburg. 

 Radno. Forum.Hotel Alumneum, Am Ölberg 2





 

blogger templates | Make Money Online