subota, 9. siječnja 2010.

Revije, uzorci


Ovim se postom želi pridružiti mojoj dragoj blogerici Romantales koja je napisala tako krasan post u svezi shema, revija, a na temu heklanja i kako do uzoraka. Njenim bih revijama dodala još neke, koje nabavim u Puli, ili u obližnjem Trstu u koji još uvijek odem s vremena na vrijeme, i onda u laganoj šetnji kroz Corso Italia, Piazze Goldoni, Piazze Verdi i inih ulica zagledavam u izloge, uđem u trgovinu i kupim niz materijala (laneno platno za vez bodom križića), aidu ili kako je kod nas zovu panama, ova potonja je sve što se može naći kod nas), konac mouline (DMC, Anchor) koji je kod nas nemoguće kupiti. Ovime ne kudim kvalitetu i boje našeg Unitasa, ali mislim da mu je i vrijeme da se malo osuvremeni i ponudi nešto više, a da ne spomenem sheme (u kompletu sa koncima) velikih firmi kao što su DMC, Art of stitching, Sew/so, i mnoge druge. Sve revije koje vidite na fotografiji imaju vrlo lijepe, jasne fotografije shema, kao i njihov opis. Objaviti ću još postova na temu revija, dok sredim svoju radnu sobu, ali o tome u slijedeć postu.

Broj komentara: 8:

  1. Loredana, dobro dosla u blogerski svijet! Osim sto pratimo romantales na njenom blog zajednicko nam je i da smo clanice Helgine XS grupe. Raduje me sto si pokrenula blog, odusevljena sam ljepotom tvoga mjesta (vidjeh to na tvojoj web stranici) i s nestrpljenjem cekam vidjeti tvoje radove. Pozdrav iz USA od Vanchy

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala draga Vanchy i sve koje ste se prijavile i koje ćete se prijaviti u budućnosti. Za objavu svih mojih radova, molim malo strpljenja, jer sam u fazi uređenja moje sobe na mansardi. S namještajem i ostalim krećemo tijekom idućeg tjedna, a i to će biti popraćeno fotografijama, svaki savjet je dobrodošao. Pošalji mi tvoj blog i adresu da se linkamo i da vidim tvoje radove. Ugodno subotnje popodne svima koji me posjete. Loredana.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vanchy ti je na linku http://cronitty.blogspot.com/ ;-)
    Što se pak časopisa tiče, predstavila sam samo one za heklanje, kad uhvatim vremena napravit ću osvrt i na one za vez. Od ovih na slici najdraži mi je Ricamare, imam kompletne godine koje sam uspjela sakupiti što kupujući na kiosku, što preko aukcija. Sve duple brojeve sa aukcija otkupila je na kraju upravo Vanchy. Meni su konci u Italiji preskupi i otkako me Vanchy "usvojila" napravila sam priličnu zalihu dmc konaca, a platan odavno već ne kupujem u trgovini, nego isključivo online.
    I da ne zaboravim, pogledala sam slide koji ti je Tea napravila i jako mi se dopadaju luk i poriluk za koje pretpostavljam da krase tvoju kuhinju.
    Vidim da imaš i Rakam, već jako dugo naganjam jedan broj koji nigdje ne mogu pronaći, možda ga baš ti imaš?

    http://romantales.mojblog.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Piši mi koji to broj naganjaš? Luk i poruluk su jedno od mojih prvih radova, i krase kuhinju u velikom apartmanu koji se iznajmljuje, vidljivo i na webu.

    OdgovoriIzbriši
  5. Dobro došla u našu virtualnu zajednicu, doveo me link sa Stvaraonice.
    Vidim da imaš interes za sve vrste radove, isto kao što i ja ne znam što bih prije počela:
    patchwork, vez, heklanje, decoupage, a imam se namjeru upustiti i u renoviranje namještaja.
    O, tek sam sad skužila da si ti u Peroju, a ja sam često u Puli, možda dogovorimo i koji kafelić ?

    OdgovoriIzbriši
  6. Ciao Loredana, e benvenuta nel mondo Blogger!!
    Siamo impazienti di vedere tutti i tuoi lavori, e non dimenticarti di pubblicare quelli realizzati per lo swap 4 Stagioni!!!
    A presto.
    Cristina

    OdgovoriIzbriši
  7. Ciao Loredana, benvenuta anche da parte mia, ... tornerò prestissimo a vedere i tuoi lavori, bacione, Renata.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ciao Loredana felice di trovarti , benvenuta nel mondo del blog !Pian pianino impareremo a conoscerci meglio , belli i lavori sulla slide brava!Un baciotto affettuoso Milena a.

    OdgovoriIzbriši

 

blogger templates | Make Money Online