subota, 16. siječnja 2010.

Zima, vuna , igle - Winter, wool and needles part two




Već dulje vrijeme mnogi ručni radovi, kao i materijali, vuna, igle i sl. držim u ovakvim kutijama, zapravo od kad je Milenko počeo s radom na uređenju moje buduće sobe na mansardi, kako bi bili spremni za što bržu selidbu kada majstor uradi sam kaže da je gotovo. Ali o tome u narednim postovima samo i baš na tu temu. Spremajući i slažući pletaće igle naišla sam i na još jedan šal isto tako započet u engleskom patent bodu, ali je ovaj put vuna mohair. Imam tri veoma različite boje, jednostavno ću plesti boju po boju dok ne potrošim svu vunu. Kad sam složila i pospremila igle, eto i post kao odgovor na sve komentare na temu vune, igala i pletenja.
Kao i uvijek hvala za pohvalu moje kreativnosti, trudimo se trudimo, osim toga zimske su večeri još uvijek duge i stoga ih valja korisno iskoristiti.
Draga Romantales, hvala ponaprijed za sve web adrese gdje bi nabavila igle, za početak nabavila bi 1 par ravnih i jedan par okruglih broj 4,5 kako bi s njima nastavila plesti vestu.
Ujedno te molim ako imaš ili možeš izraditi koju fotku od konca za heklanje, onaj koji si spominjala, i gdje ga putem weba nabaviš, ja bi za promjenu nabavila u boji lavande za bonbonijere.
Draga Vanchy, vestu ću odnijeti u kemijsku čistionu ali ne na čišćenje, već na parnu peglu tako da vesta bude ispeglana, ali ne usjajena kako smo to nekad morali raditi, pa od reljefnog boda pletenica nebi ostalo ništa.
Nebo nad Perojem je vedro, puno zvijezda a temperatura se mota oko nule, i pravi trenutak za pletenje.
For a long time my handmade works (knitting, wool, needles) and others are "segregated" in this kind of boxes, in efect almoust a month or two, since my Hubby started with addapting my new room upstairs, in attic. But this story will be soon in another post. As I was putting in order needles, I find also a new one beggining of schale. The pattern is the same, old english pattern, very easy to work, and when the wool is mohair like this mine, the pleasure is double.
So dear Romantales, thanks in forward for all web sites, foto and information where to buy this lovely needle, and cotton for crochet, this special Italian mentioned by you in previous post comments. The sky over my Peroj is clear and full of schining stars, the temperature is around zero, so guess what I'm going to do....?
Ciao blogine creative, come sempre grazie per la gentilezza di aver lasciato una traccia del vostro passagio. Gia da tempo i miei lavori sono "segregati" in comapgni scatoloni, piu precisamente da quando mio marito a cominciato ad addatqare la stanza per nel'attico. Sistemando cosi i feri da maglia, trovato ancora un lavoro, anche questa volta un scialle a punto inglese ma in lana mohair. Ho tre colori diversi, penso che andro avanti colore per colore, formando cosi in effeti un suseguirsi di tre mattonele.
Ringrazio pure la cara Romantales per tutti i siti, dove aquistare i ferri da maglia, il cottone per lavori ad uncinetto etc.
Buona sera, io vado a sferuzzare, pertanto fuori fa un fredo cane, il cielo sopra Peroj e pieno di stelle, ed la temp. gironzola attorno il zero. Sbacius da questa parte del'Adriatico.







Broj komentara: 5:

  1. Ja sam svoje addi turbo kupila ovdje:
    http://www.kangaroo.uk.com/addi-knitting-needles-and-accessories.php
    Ovo ti je web adresa ISPE koji proizvodi i "toscano ritorto" konac, na dnu teksta ti je lista boja, ja sam radila s ecru br 16. što je jako tanko, za kukicu 0.50, ali ima i većih brojeva, recimo 10 ili 8 se rade s većim kukicama, recimo 1.25 i 1.50, ovisi koliko čvrsto radiš.
    Cijene ne znam kako se sada kreću, ja sam plaćala 100 g 3.20 euro, sada vidim da je poskupio. Npr.
    http://www.lemercerie.it/content/catalogo/scheda.asp?prodotto=6726
    ..ili ovdje nešto jeftinije:
    http://www.agoefilocivitanova.com/product_info.php?cPath=41_50&products_id=240

    Ako ti nije hitno, mogu ti potražiti konac ovdje, naravno javi boju i veličinu koju hoćeš i donijet ću ti u Hrvatsku.

    http://romantales.mojblog.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala na web adresama, idem malo surfati, konac mi nije hitan, drago abi mi bilo da mi dones i dođeš na kafelić kako to kaže naša rockgranny. Besos. Loredana.

    OdgovoriIzbriši
  3. OK, potražit ću gdje se u gradu može nabaviti. U međuvremenu, pronašla sam koji Rakam mi treba, radi se o izdanju febbraio/1980. godine.

    http://romantales.mojblog.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Štovana Loredana, hvala Ti što si mi se javila. Bit će mi čast i veselje navratiti na ovaj blog. Živim u velikom gradu :) i ako mogu kako pomoći oko nabavke konca, vune i dr. rado ću uskoćiti... LP

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala draga LP, imamo iste inicijale. Hvala i tebi, na slatkoj šemi u filet heklanju, za mene number one. Hvala ti za nabavu, i Roman se je ponudila, i uz web krasno ću napredovati. Možda se koju subotu doklatima na Teine radionice ili druženja pa se i upoznamo. Rockgrany često dolazi u Pulu, pa ćemo skupa na kafelić.

    OdgovoriIzbriši

 

blogger templates | Make Money Online